
Przez żołądek do zdrowia matki i dziecka.
Przez żołądek do zdrowia matki i dziecka, czyli świadome odżywianie w okresie ciąży, połogu i laktacji.
Ciąża jest niezwykłym okresem w życiu kobiety. Z jednej strony magia oczekiwania, kompletowanie wyprawki, z drugiej jednak towarzyszące dolegliwości, o których nie miałyśmy pojęcia, które pojawiły się tak nagle, ale już tak łatwo nie chcą odejść. Słyszymy sporo dobrych rad od naszych mam, babć, sąsiadek i koleżanek. Kogo posłuchać? Gdzie w tym wszystkim komunikacja ze sobą? Jak poczuć się dobrze ze swoim ciałem i właściwie odpowiedzieć na jego potrzeby? Oczywiście nie zapominając, że nasze odżywianie w okresie ciąży jest inwestycją w zdrowie naszego Maluszka.
Serdecznie zapraszam na warsztat, w trakcie którego zastanowimy się:
-
Jak powinny się odżywiać i dbać o siebie przyszłe mamy i kobiety karmiące, by ich dzieci rosły silne i były odporne na choroby cywilizacyjne, takie jak alergie?
-
Jak radzić sobie z ciążowymi dolegliwościami w zgodzie z naturą?
-
Na co zwrócić szczególną uwagę w poszczególnych trymestrach ciąży?
-
Jak się wzmacniać po porodzie?
-
Jak przy pomocy diety wspomóc proces laktacji?
A także zdradzę Wam kilka moich żywieniowych trików, dzięki którym naturalne odżywianie okaże się dziecinnie proste.
Warsztat poprowadzi: Martyna Dopierała – doula i dietetyk.
„Jestem doulą i dietetykiem specjalizującym się w przygotowywaniu kobiet do ciąży oraz ich żywieniem w okresie okołoporodowym. Najważniejsze jest dla mnie holistyczne podejście do człowieka oraz zwiększanie świadomości żywieniowej u przyszłych mam.
Oprócz wiedzy z zakresu dietetyki klasycznej zdobytej na Uniwersytecie Medycznym doskonalę się w kierunku dietetyki profilaktycznej i leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. W swojej pracy łączę podejście wschodu i zachodu starając się znaleźć najlepsze rozwiązanie.
Kontakt: 693 313 124, martyna.anna.dopierala@gmail.com
